dnes má meniny Iĺja Eliáš
zajtra Daniel
20.7. 2018

ROLKY Z ROŠTENKY SO ZELENINOU

Príprava: 35 minút, pre 4 osoby

KLASICKÝ BURGER

Príprava: 50 minút, pre 4 osoby

ŠALÁT Z GRILOVANEJ ZELENINY

Príprava: 30 minút, pre 6 osôb, aj pre vegetariánov

Slniečko nás vyháňa von a láka deti i dospelých na osviežujúce chute. Počas  bláznenia sa, hier či výletov je potrebné neustále dopĺňať energiu chutným a výživným občerstvením. Pribináček si pre maškrtníkov pripravil novú Tyčinku s kokosovou príchuťou, ktorá i z obyčajnej desiaty urobí mimoriadny zážitok.

Budeme potrebovať:

4 plátky sladkého sendvičového chleba (môže byť aj starší)
2 vajcia
1 dcl plnotučného mlieka
1 lyžicu vanilkového cukru
2 lyžice Relax 100 % z ovocia Broskyňa
polovicu manga
štipku soli
práškový cukor
trochu oleja alebo masla

110 g masla
70 g krupicového cukru
40 g hnedého cukru
135 g hladkej múky
70 g ovsených vločiek
1 pohár Relax 100 % Jahoda

Ponúkame recept na ryžovú kašu

1 hrnček ryže
4 hrnčeky mandľového mlieka
1 lyžica medu
Džem Relax 100 % z ovocia Čierna ríbezľa
Hrsť nahrubo nasekaných mandlí

(4 porcie)

Milujete ovocie a neviete si bez neho predstaviť deň? Relax prináša na trh novinku v podobe Džemu Relax 100 % z ovocia. V pohári nájdete veľké a šťavnaté kúsky ovocia. Na 100 gramov výrobku ho pripadá rovných 100 gramov. Ak dbáte na svoj príjem cukru, nemusíte sa báť. Na rozdiel od iných džemov, Relax 100 % z ovocia neobsahujú žiaden pridaný cukor. Sladené sú len čistou ovocnou šťavou. Ideálna maškrta pre deti aj dospelých.

Cviklový koláč s čokoládou

Pripravte si na zajtrajší večer netradičnú pochúťku:
100 g horkej čokolády

400 g uvarenej alebo sterilizovanej cvikle
1 pohár Relax 100 % Višňa
3 vajcia
150 ml rastlinného oleja
100 g krupicového cukru
150 g hladkej múky
½ ČL prášku do pečiva
50 g kakaa

V živote som ochutnala veľa druhov vanilkových rožkov či rohlíčkov, ako sa nespisovne nazývajú. Núkali mi ich pri nakrúcaní v rôznych kútoch Slovenska. Nijaké mi však nechutili tak ako naše.  Trik podľa mňa spočíva v tom, že nepoužívame tradičné vlašské orechy, ale lieskovce, a tie  rožkom dodajú nezameniteľnú chuť. Ešte pred niekoľkými rokmi som lieskovce doma prácne pražila a potom lúpala, no dnes už môžete kúpiť očistené jadrá, ktoré stačí pomlieť.