dnes má meniny Mikuláš
zajtra Ambróz
6.12. 2019
Vianočné pečenie s Babičkinou voľbou - Vanilkové rožky
Printer-friendly versionSend by emailPDF version

2 plechy; Príprava: 30 minút + odloženie cesta

Ingrediencie:

210 g masla, 80 g práškového cukru + na obaľovanie, 1 vanilkový lusk, kôra z 1 citróna, 2 žĺtky, 110 g mletých vlašských orechov, 280 g hladkej múky Babičkina voľba na krehké pečivo

Postup:

Vyšľahajte mäkké maslo s cukrom. Pridajte semienka z vanilkového lusku, kôru z citróna, žĺtky a orechy. Nakoniec postupne pridajte múku a vypracujte hladké cesto.

Zabaľte ho do potravinárskeho vrecúška a nechajte v chlade minimálne 1 hodinu odpočívať, ideálne cez noc.

Z cesta vytvorte valček, odkrajujte rovnako veľké diely a vytvarujte rožky. Poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte do zlatista v predhriatej rúre pri 180°C asi 8 až 10 minút.

Po upečení  ich nechajte trochu vychladnúť a potom obaľujte v práškovom cukre.