dnes má meniny Hilda
zajtra Otília
11.12. 2017

Farby, vône a chute Slovenska

Št, 12/01/2016 - 18:14 — mamatata

Printer-friendly versionSend by emailPDF version

Ako chutí Slovensko na tanieri?

Známa etnologička Katarína Nádaská prináša v knihe Rok v slovenskej ľudovej kuchyni pohľad na tradičné jedlá a nápoje v živote našich predkov.

Spoznajte originálne farby, vône a chute Slovenska spolu s receptami, z ktorých mnohé doplnili zdravšou modernou verziou spoluautorky Aneta Orosiová a Janica Lacová, ambasádorky projektu Food Foundation Jamieho Olivera v projekte Food Revolution pre Slovenskú republiku.

Kniha Rok v slovenskej ľudovej kuchyni vychádza vo vydavateľstve Fortuna Libri, viac na www.fortunalibri.sk.

 

Naša ľudová kuchyňa je okrem rodinného života našich predkov spätá aj so zvykmi, obradmi, sviatkami, či dokonca poverami v ročnom cykle. Práve na to zaostrila odborný pohľad autorka, etnologička Katarína Nádaská. V knižnej novinke Rok v slovenskej ľudovej kuchyni sa dozviete nielen zaujímavosti o spôsoboch stolovania, o príprave jedál či o surovinách, z ktorých sa tradičné pokrmy pripravovali. Kniha vám priblíži aj to, aké jedlá a nápoje sú typické pre jednotlivé regióny nášho krásneho Slovenska.

V záverečnej a najrozsiahlejšej časti knihy autorka ponúka recepty zo všetkých regiónov usporiadané podľa ročných období. Recepty sú upravené tak, aby sa podľa nich dalo variť aj v súčasnosti a spoluautorky Aneta Orosiová a Janica Lacová mnohé doplnili inšpiráciami na zdravšie varenie.

 

Autor: 
Katarína Nádaská
Vydavateľ: 
Fortuna Libri, 2016, 232 strán