Farby, vône a chute Slovenska



Ako chutí Slovensko na tanieri?
Známa etnologička Katarína Nádaská prináša v knihe Rok v slovenskej ľudovej kuchyni pohľad na tradičné jedlá a nápoje v živote našich predkov.
Spoznajte originálne farby, vône a chute Slovenska spolu s receptami, z ktorých mnohé doplnili zdravšou modernou verziou spoluautorky Aneta Orosiová a Janica Lacová, ambasádorky projektu Food Foundation Jamieho Olivera v projekte Food Revolution pre Slovenskú republiku.
Kniha Rok v slovenskej ľudovej kuchyni vychádza vo vydavateľstve Fortuna Libri, viac na www.fortunalibri.sk.
Naša ľudová kuchyňa je okrem rodinného života našich predkov spätá aj so zvykmi, obradmi, sviatkami, či dokonca poverami v ročnom cykle. Práve na to zaostrila odborný pohľad autorka, etnologička Katarína Nádaská. V knižnej novinke Rok v slovenskej ľudovej kuchyni sa dozviete nielen zaujímavosti o spôsoboch stolovania, o príprave jedál či o surovinách, z ktorých sa tradičné pokrmy pripravovali. Kniha vám priblíži aj to, aké jedlá a nápoje sú typické pre jednotlivé regióny nášho krásneho Slovenska.
V záverečnej a najrozsiahlejšej časti knihy autorka ponúka recepty zo všetkých regiónov usporiadané podľa ročných období. Recepty sú upravené tak, aby sa podľa nich dalo variť aj v súčasnosti a spoluautorky Aneta Orosiová a Janica Lacová mnohé doplnili inšpiráciami na zdravšie varenie.
- Ak chcete pridať komentáre, tak sa musíte prihlásiť alebo zaregistrovať.
tak tohle si tedy nedovedu živě představit.... asi neznám ze svého okolí nikoho kdo si MD na střídačku může dovolit.