



Skúšali ste vrstvený džem? Náš recept vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml
Doba prípravy: asi 30 minút
Prísady:
Na broskyňový džem:
400 g broskýň (olúpaných, vykôstkovaných a nakrájaných)
100 ml 100 % pomarančového džúsu
½ balíčka Želírovacieho cukru Extra 2 : 1 Dr.Oetker
Na malinový džem:
500 g očistených malín
½ Vanilkového struku „Bourbon“ Dr.Oetker
½ balíčka Želírovacieho cukru Extra 2 : 1 Dr.Oetker
Príprava:
1. Na prípravu broskyňového džemu vložíme broskyne do hrnca a pomocou ponorného mixéra čiastočne rozmixujeme. Pridáme džús a ½ balíčka želírovacieho cukru a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Odoberieme prípadnú penu, naplníme poháre do polovice džemom a necháme asi 15 minút tuhnúť.
2. Na prípravu malinového džemu vložíme maliny do hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme dreň z vanilkového struku, ½ balíčka želírovacieho cukru a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Odoberieme prípadnú penu a opatrne nalejeme na broskyňový džem. Poháre uzatvoríme viečkom, ale neotáčame!
TIP: Namiesto džúsu môžeme použiť čerstvú vylisovanú šťavu z 1 ½ pomaranča.
PR
- Ak chcete pridať komentáre, tak sa musíte prihlásiť alebo zaregistrovať.
tak tohle si tedy nedovedu živě představit.... asi neznám ze svého okolí nikoho kdo si MD na střídačku může dovolit.