dnes má meniny Tamara
zajtra Bohuš
26.1. 2021
Vrstvený broskyňovo-malinový džem
Printer-friendly versionSend by emailPDF version

Skúšali ste vrstvený džem? Náš recept vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml

Doba prípravy: asi 30 minút

Prísady:

Na broskyňový džem:

400 g broskýň (olúpaných, vykôstkovaných a nakrájaných)
100 ml 100 % pomarančového džúsu
½ balíčka Želírovacieho cukru Extra 2 : 1 Dr.Oetker

Na malinový džem:

500 g očistených malín
½ Vanilkového struku „Bourbon“ Dr.Oetker
½ balíčka Želírovacieho cukru Extra 2 : 1 Dr.Oetker

Príprava:

1. Na prípravu broskyňového džemu vložíme broskyne do hrnca a pomocou ponorného mixéra čiastočne rozmixujeme. Pridáme džús a ½ balíčka želírovacieho cukru a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Odoberieme prípadnú penu, naplníme poháre do polovice džemom a necháme asi 15 minút tuhnúť.

2. Na prípravu malinového džemu vložíme maliny do hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme dreň z vanilkového struku, ½ balíčka želírovacieho cukru a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Odoberieme prípadnú penu a opatrne nalejeme na broskyňový džem. Poháre uzatvoríme viečkom, ale neotáčame!

TIP: Namiesto džúsu môžeme použiť čerstvú vylisovanú šťavu z 1 ½ pomaranča.

PR