dnes má meniny Eugen
zajtra Alžbeta
18.11. 2017

Spoznajte tradičnú slovenskú kuchyňu

St, 10/11/2017 - 12:55 — mamatata

Printer-friendly versionSend by emailPDF version

Naša tradičná kuchyňa nie je ani zďaleka len o bryndzových haluškách. Je zaujímavá, rozmanitá a aj v dnešnej modernej dobe si v nej každý Slovák nájde to svoje. Knižná novinka 77 tradičných receptov obsahuje nielen množstvo receptov našich starých mám, ale tiež veľa faktov a prekvapivých zaujímavostí. 

Autorka Silvia Pilková, ktorú poznáte aj z televíznej obrazovky, od detstva obľubuje slovenskú históriu. Výsledkom jej dlhodobého študovania tradičnej kuchyne a zbierania rozličných receptov je kuchárka 77 tradičných receptov, ktorá si nájde miesto nielen vo vašej domácnosti, ale aj vašom srdci.

Kniha vychádza vo vydavateľstve Fortuna Libri, viac na www.fortunalibri.sk.

77 tradičných receptov

Vedeli ste, že naši predkovia sa stravovali jednoducho a zdravo? Však sa aj vravieva: Kaša – mať naša. Mäso sa jedlo iba v nedeľu alebo pri slávnostných príležitostiach, koláče prišli na rad iba v sobotu, keď zostalo cesto pri pečení chleba. A je toho omnoho viac!

V knižnej novinke Silvie Pilkovej 77 tradičných receptov nájdete nielen rozmanité recepty na tradičné jedlá, ktoré si môžete s chuťou navariť z bežne dostupných surovín. V knihe sa dozviete aj to, že naši predkovia dávali jedlám krásne názvy, že bryndzu spoznali až koncom 18. storočia a spočiatku chutila ako tvrdý syr, alebo že v našej tradičnej kuchyni nájdete aj kúsok Osmanskej ríše, Bulharska či Talianska...

Nechajte sa previesť slovenskými tradíciami a spoznajte našu voňavú, rozmanitú a veľmi chutnú kuchyňu prostredníctvom knihy 77 tradičných receptov.

O autorke:

Silvia Pilková sa narodilav Banskej Štiavnici, predkov má aj v Bardejove a vyrástla v Bratislave. Od detstva rada varí, zbiera recepty a zaujíma sa o naše tradície a históriu. Študovala ekonómiu a pracovala ako manažérka reštauračnej siete, ale vždy ju to viac ťahalo k vareniu a písaniu. Odvtedy napísala niekoľko úspešných kníh o tradičnej slovenskej kuchyni a v súčasnosti sa venuje aj práci redaktorky v magazíne, kde môže variť, písať a natáčať videá o jedle. Ako sama hovorí, splnil sa jej sen, pretože svojou prácou prispieva k zachovaniu nášho gastronomického dedičstva.

 

 

Autor: 
Silvia Pilková
Vydavateľ: 
Fortuna Libri, 2017, 152 strán