dnes má meniny Iĺja Eliáš
zajtra Daniel
20.7. 2018
Máte chuť na grilované?
Printer-friendly versionSend by emailPDF version

ŠALÁT Z GRILOVANEJ ZELENINY

Príprava: 30 minút, pre 6 osôb, aj pre vegetariánov

Ingrediencie:

  • 1 koreniaca zmes Podravka na šalát
  • 150 g jarnej cibuľky
  • 400 g cukety
  • 400 g baklažánu
  • 200 g červenej papriky
  • 200 g žltej papriky
  • 100 g pikantného Ajvaru Podravka
  • 250 g čerstvého syru
  • 150 g zelených olív
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 50 ml olivového oleja
  • petržlenová vňať, čierne mleté korenie, soľ

Postup:

  1. Papriku, cuketu, baklažán a jarnú cibuľku poriadne umyjeme. Papriku nakrájame na väčšie kúsky, na cukete a baklažáne odrežeme konce, nakrájame ich na plátky hrubé asi 1 cm a cibuľku prekrojíme na polovicu.
  2. Všetku nakrájanú zeleninu dáme na dobre rozohriaty gril alebo grilovaciu panvicu a grilujeme, kým zelenina nezmäkne.
  3. Zeleninu zložíme z ohňa, necháme ju trošku vychladnúť, potom ju nakrájame na menšie kúsky a dáme do misky s pokrievkou.
  4. Pridáme scedené olivy, na väčšie kúsky podrvený/nakrájaný čerstvý syr, Podravku na šalát, pokvapkáme olivovým olejom a poriadne premiešame. Necháme postáť niekoľko minút.
  5. Pridáme Ajvar, posypeme petržlenovou vňaťou, dobre premiešame a ihneď podávame.

Podávanie: 

Podľa chuti osolíme, okoreníme a podávame.

Dobrý tip:

Šalát môžete doplniť čerstvou rukolou, reďkovkou alebo inou obľúbenou zeleninkou. 

 

Viac na www.podravka.sk/recepty

PR