dnes má meniny Móric
zajtra Zdenka
22.9. 2018
Máte chuť na grilované? II.
Printer-friendly versionSend by emailPDF version

KLASICKÝ BURGER

Príprava: 50 minút, pre 4 osoby

Ingrediencie:

  • 4 žemle na hamburger
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 3 PL pikantného Ajvaru Podravka
  • 3 PL jemného Ajvaru Podravka
  • 2 ČL ochucovadla Podravka NATUR
  • 2 PL majonézy
  • 2 paradajky
  • 1 cibuľa
  • 4 listy zeleného šalátu

 

Postup:          

  1. Mleté hovädzie mäso zmiešame s ochucovadlom a pikantným Ajvarom. Zo zmesi vytvarujeme 4 hrubšie placky, poukladáme ich na tácku, obalíme potravinovou fóliou a zaťažíme. Dáme odležať do chladničky na približne 30 minút, aby sa chute prepojili.
  2. Medzitým zmiešame jemný Ajvar s majonézou. Žemle na hamburger prekrojíme na polovicu, spodnú časť potrieme zmesou vytvorenou z Ajvaru a majonézy, na to položíme list šalátu.
  3. Paradajky nakrájame na tenké plátky a cibuľu na krúžky.
  4. Pripravené a odležané placky ugrilujeme na horúcom grile z každej strany.

Podávanie:

       Hotové placky položíme na šalátový list, pridáme plátok paradajky a krúžok cibule. Na vrch môžeme podľa chuti dať ešte lyžicu Ajvaru. Prikryjeme vrchnou časťou žemle a podávame.

 

Viac na www.podravka.sk/recepty

PR