dnes má meniny Móric
zajtra Zdenka
22.9. 2018
Máte chuť na grilované? III.
Printer-friendly versionSend by emailPDF version

ROLKY Z ROŠTENKY SO ZELENINOU

Príprava: 35 minút, pre 4 osoby

Ingrediencie:

  • 800 g hovädzej roštenky
  • 1 PL koreniacej zmesi Podravka Grill Classic
  • 1 červená paprika
  • 150 g tenkých mladých strukov
  • 150 g mrkvy
  • 75 ml červeného vína
  • 2 PL hladkej múky
  • 3 PL olivového oleja
  • pikantný Ajvar Podravka

Postup:          

  1. Mrkvu očistíme a nakrájame na dlhé prúžky. Struky takisto očistíme a umyjeme.
  2. Nakrájanú mrkvu a struky krátko oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode. Scedíme a necháme vychladnúť.
  3. Hovädziu roštenku nakrájame na užšie a dlhšie plátky a posypeme ich Podravkou Grill Classic.
  4. Na plátky naukladáme mrkvu, struky a na rezance nakrájanú a očistenú papriku.
  5. Plátky zrolujeme, spevníme špáradlom, aby sa nerozpadli a obalíme ich v hladkej múke.
  6. Na grilovaciu panvicu alebo gril dáme olej a dobre ho zahrejeme, pridáme pripravené rolky, ktoré ugrilujeme zo všetkých strán. Keď sú rolky ružové, polejeme ich červeným vínom a ešte trošku grilujeme.
  7. Rolky preložíme do misky s pokrievkou, prelejeme ich šťavou z panvice, zakryjeme a necháme postáť 5 - 10 minút.

Podávanie: 

Podávame s pikantným Ajvarom, pečenými alebo varenými zemiakmi a so šalátom podľa chuti a sezóny.

Dobrý tip: 

Do roliek môžete pridať viac zeleniny, použiť obľúbenú zeleninu alebo ju úplne nahradiť špargľou.

 

Viac na www.podravka.sk/recepty

PR