dnes má meniny Hilda
zajtra Otília
11.12. 2017

Náročnosť: 1 bábovka

Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 20 minút
Vystačí na: 12 kusov

Náročnosť: 2 bábovky
Doba prípravy: asi 50 minút
Vystačí na: 12 porcií

 

Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 20 minút
Vystačí na: 35 kusov

Prísady:

Na karamel:

  • 300 g cukru
  • 125 ml vody
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 1 PL masla
  • 1 balíček Trstinového cukru karamelového Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

  • silikónovú formu na bonbóny (Ø 3 cm)
     

Novinky nielen na vianočné pečenie  smiley

Trstinový cukor KARAMELOVÝ

Kto by nemiloval jedinečnú chuť a vôňu karamelu? Teraz si ich môžete naplno vychutnať v novom trstinovom cukre, vyrobeného z kvalitných prírodných surovín.

Zemiaky sa dostali do Liptova až v 18. storočí, predtým aj halušky robili iba z múky. Vtedy zemiaky začali pridávať do jedál, a tak vznikli naše zemiakové skvosty.
 

Vystačí na: asi 16 porcií

Doba prípravy: asi 60 minút

Doba pečenia: asi 18 minút

ľahká príprava

Doba prípravy: asi 45 minút

Doba kysnutia: asi 30 + 10 minút

Doba pečenia: asi 35 minút

Vystačí na: 1 závin

Recept vystačí na: asi 45 kusov

Doba prípravy: asi 30 minút

Doba pečenia: asi 12 minút (1 plech)

Nevieme, či je toto jedlo nazvané podľa tanca dupák, alebo podľa niečoho iného. Zato vieme, že kapusta bola u našich predkov veľmi obľúbená, predovšetkým kyslá kapusta, ktorá má vďaka mliečnemu kvaseniu úžasnú chuť a liečivé účinky.
 

Doba prípravy:asi 20 minút

Doba pečenia: asi 10 minút