dnes má meniny Irma
zajtra Leopold
14.11. 2018

Je tu jeseň, na dvere klope zima. Toto období so sebou prináša množstvo dôvodov oslavovať, a to najmä pre deti. Na konci októbra nás čaká strašidelný Halloween, začiatkom decembra deti odmení Mikuláš a koniec roka sa ponesie v duchu Vianoc a Silvestra. Pokiaľ chystáte nejaký  večierok, nebojte sa do jeho príprav zapojiť aj vaše ratolesti! Spoločne so školou varenia Chefparade vám HARIBO prináša niekoľko tipov na zábavu a pohostenie, o ktoré sa môžu deti postarať sami alebo s malou výpomocou.

Čokoláda, najobľúbenejšia sladká maškrta po celom svete. Jej špecifická vôňa a chuť, ktorá sa pomaly rozplýva na jazyku, vie opantať zmysly nejedného z nás. Niet sa ale čomu čudovať, veď len celosvetová ročná spotreba kakaových bôbov je niekoľko miliónov ton. Čokoholici však nemusia mať výčitky. Ak sa totiž čokoláda konzumuje v primeranom množstve a dobrej kvalite, okrem potešenia zo skvelej chuti má tiež pozitívny vplyv na zdravie.

S Pribináčkom leto prázdninami nekončí. Tie najväčšie zážitky s Pribináčkom na vás ešte len čakajú. Ochutnajte úplne novú karamelovú príchuť! Pre veľkých maškrtníkov sme okrem Pribináčka vyčarovali aj Mixíka, v ktorom sa spája nová karamelová príchuť s vašou obľúbenou vanilkovou. S novým Pribináčkom zažijete mnoho chutných zážitkov, či si ho dáte samotný, alebo z neho vykúzlite dobroty, ktoré zabavia deti i dospelých.

6 šálok melóna

1/4 šálky Alpro kokosového nápoja

200 ml nápoja Alpro Coconut Original,

1 polievková lyžica práškového matcha/zeleného čaju,

kocky ľadu.

1/2 šálky nápoja Alpro Coconut

1 šálka jahôd

1/2 šálky zamrznutých ananásových kúskov

 

BRUSCHETTA SO SARDINKAMI

Príprava: 15 minút, pre 4 osoby

Ingrediencie:

  • bageta (plátky chleba)
  • 30 ml olivového oleja
  • 390 g Krájaných paradajok Podravka
  • 50 g rukoly
  • 3 konzervy Sardiniek v rastlinnom oleji EVA
  • 3 ČL kapár
  • 3 strúčiky cesnaku
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Postup:          

  1. Bagetu nakrájame na plátky a jemne osmažíme. Pokvapkáme olivovým olejom, prípadne potrieme cesnakom. Pridáme 2 lyžičky krájaných paradajok. Na paradajky poukladáme 2 - 3 lístky rukoly a potom kúsok sardinky.
  2. Pridáme niekoľko kapár a polejeme zmesou z nasekanej petržlenovej vňate, prelisovaného cesnaku a olivového oleja. Ochutíme soľou a korením.
     

Viac receptov na www.podravka.sk/recepty

PR

 

PIKANTNÉ ŠPAGETY

Príprava: 30 minút, pre 4 osoby

Ingrediencie:

  • 300 g špagiet Podravka
  • 300 g kreviet
  • 50 g slaniny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 ml Pasírovaných paradajok Podravka
  • 70 g Paradajkového pretlaku Podravka
  • 70 ml bieleho vína
  • 1/2 ČL mletej papriky
  • 2 ČL pikantného Ajvaru Podravka
  • olivový olej
  • soľ
  • 20 g mletých mandlí

Leto je v plnom prúdea k nemu neodmysliteľnepatrí grilovanie.

ROLKY Z ROŠTENKY SO ZELENINOU

Príprava: 35 minút, pre 4 osoby