dnes má meniny Iĺja Eliáš
zajtra Daniel
20.7. 2018
Receptáreň Pribináčikova
Printer-friendly versionSend by emailPDF version

Slniečko nás vyháňa von a láka deti i dospelých na osviežujúce chute. Počas  bláznenia sa, hier či výletov je potrebné neustále dopĺňať energiu chutným a výživným občerstvením. Pribináček si pre maškrtníkov pripravil novú Tyčinku s kokosovou príchuťou, ktorá i z obyčajnej desiaty urobí mimoriadny zážitok.

Pribináček láka sviežou chuťou kokosu

Pribináček vie, že jeho tégliky s kokosovou dobrotou sú lákadlom pre veľkých i malých. Preto skryl túto obľúbenú lahôdku pod chrumkavú čokoládovú polevu, vďaka ktorej bude pôžitok z maškrtenia ešte intenzívnejší. Osviežujúcu Tyčinku s príchuťou kokosu si vychutnáte aj v originálnych Pribináčkových dezertoch, ktoré sú plné letných chutí.

Hravé varenie s Pribináčkom

Pribináček ponúka veľa možností na prípravu občerstvenia aj dezertov. S Tyčinkami od Pribináčka si vykúzlite originálne dobroty, ktoré svojou prípravou zabavia deti i rodičov.

TIP na leto:
Opatrne napichnite kokosové Tyčinky od Pribináčka na party špajdle a nechajte ich zamraziť. V lete takto ľahko a hravo môžete nahradiť klasické nanuky.




Torta Šarlota s kokosovými tyčinkami

Množstvo: 1 torta (forma
s priemerom 15 cm)

Doba prípravy: 45 minút + chladenie

Ingrediencie:

  • 16x Tyčinka Pribináček kokos
  • 2x vanilkový veľký Pribináček (250 g)
  • 2x smotanový veľký Pribináček (250 g)
  • 80 g trstinového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 lyžice čučoriedkovej marmelády
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 7 g želatíny (plátky)
  • jahody, maliny a čučoriedky

Postup:

  1. Želatínu namočte podľa návodu na obale. V miske zmiešajte vanilkové Pribináčky s cukrom a čučoriedkovou marmeládou. Smotanu vyšľahajte, nemusí byť však úplne tuhá.
  2. Zo zmäknutej želatíny po vychladnutí vytlačte prebytočnú vodu a pridajte ju do sladkého krému.
  3. Dno tortovej formy vyložte potravinárskou fóliou. Kokosové Tyčinky poukladajte do formy čokoládovou stranou smerom dovnútra, jednu vedľa druhej. Opatrne vnútornú časť naplňte krémom. Nechajte stuhnúť v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne však až do druhého dňa.
  4. Potom opatrne otvorte tortovú formu, stiahnite dookola mašľou a pomocou cukrárskej špachtle preložte aj s fóliou na tanier. Šarlotu ozdobte čerstvým ovocím. V lete sú vynikajúce jahody, maliny a čučoriedky.

Myšky z čokoládovej peny

Množstvo: 4 porcie

Doba prípravy: 40 minút + chladnutie

Ingrediencie:

  • 4x kakaový veľký Pribináček (500 g)
  • 8x Tyčinka Pribináček kokos
  • 100 ml smotany
  • 100 g kvalitnej čokolády
  • 60 g trstinového cukru
  • trubičky na fúziky
  • lentilky na oči a nos

Postup:

  1. Vo vodnom kúpeli rozpustite smotanu s nalámanou čokoládou a cukrom. Nechajte odstáť a vychladnúť pri občasnom miešaní. Potom zľahka pridajte kakaové Pribináčky, veľmi nemiešajte, aby pena nespadla.
  2. Penu rozdeľte do 4 pohárikov a dajte ich do chladničky aspoň na hodinu stuhnúť. Potom ozdobte. Kokosové Tyčinky použite ako ušká, trubičky na fúziky a lentilky na oči a nos.

    

Pribináček Tyčinka Kokos

Hmotnosť  35 g

Odporúčaná cena – 0,39 EUR

Lahodnú príchuť Pribináček Tyčinka Kokos si môžete zakúpiť vo vybraných predajniach Billa, Kaufland, a Tesco Hypermarket.

 

http://www.pribinacek.sk/

 

 

 

PR