dnes má meniny Paulína
zajtra Sidónia
22.6. 2018
Vianočné inšpirácie - Vianočná torta
Printer-friendly versionSend by emailPDF version

rafinovaná chuť

Náročnost: predpokladáme už isté skúsenosti s pečením

Doba prípravy: asi 40 minút

Doba pečenia: asi 2x 40 minút

Vystačí na: asi 12 porcií

Na cesto:

9 bielkov

180 g cukru

štipka soli

220 g zmäknutého masla

70 g práškového cukru

1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker

9 žĺtkov

250 g mletého maku

120 g mletých vlašských orechov

 

Na prvú náplň:

250 g mascarpone

125 g polotučného tvarohu

100 g práškového cukru

kôra z 1 chemicky neošetreného pomaranča

1 KL Vanilkovej pasty s mletým vanilkovým strukom Dr. Oetker

 

Na druhú náplň:

250 g mascarpone

125 g polotučného tvarohu

100 g práškového cukru

100 g čerstvých malín

 

Na tretiu náplň:

250 g mascarpone

125 g polotučného tvarohu

100 g práškového cukru

1 KL Extraktu Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker

20 g strúhaného kokosu

2 PL jahodového džemu

Na štvrtú náplň:

250 g mascarpone

125 g polotučného tvarohu

100 g práškového cukru

 

Na ozdobenie:

50 g strúhaného kokosu

mrazené maliny

 

Ešte potrebujeme:

2 tortové formy (Ø 26 cm)

elektrický ručný šľahač

 

1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov, cukru a soli elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a žĺtkami dohladka. Pridáme mak zmiešaný

s orechmi a sneh a zľahka ručne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastených a papierom na pečenie vyložených foriem a uhladíme. Postupne vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

Plynová rúra: stupeň 2

Doba pečenia: asi 40 minút

 

2. Korpusy necháme vo forme vychladnúť. Potom ich oba pozdĺžne rozrežeme.

3. Na prípravu všetkých náplní vyšľaháme vždy v mise mascarpone s tvarohom a práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Do prvej náplne zašľaháme kôru z pomaranča a pastu. Do druhej

náplne zľahka primiešame maliny. Do tretej náplne zašľaháme extrakta vmiešame kokos a džem. Štvrtú náplň necháme bez príchute.

4. Prvú časť korpusu potrieme prvou náplňou a zakryjeme druhou časťou korpusu. Potrieme druhou náplňou, opäť zakryjeme korpusom, ktorý na povrchu potrieme džemom. Nanesieme tretiu náplň, zakryjeme poslednou časťou korpusu a poslednou štvrtou náplňou potrieme povrch celej torty.

5. Povrch celej torty posypeme kokosom a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.